Charytatywna aukcja obrazów

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w charytatywnej aukcji internetowej, w której do licytacji zostały przekazane obrazy malowane przez uczestników projektu plastyczno-teatralnego Artystycznie Aktywni 50 Plus. Na szczególną uwagę zasługują obrazy, które zostały namalowane wraz z gośćmi i widzami miniatury teatralnej pt. „SPOTKANIE RODZINNE”, która została wspólnie przygotowana z grupą uczestników zajęć ze Środowiskowego Domu Samopomocy Cogito Noster i przedstawiona w Fundacji EDF Polska, Miejskim Domu Pomocy Społecznej w Rybniku, Powiatowej i Miejskej Bibliotece Publicznej (Rybnik) oraz w Domu Kultury Niedobczyce.

Obrazy również będzie można zobaczyć podczas wystawy „Wejdź w naszą artystyczną przestrzeń”, które ma miejsce w Teatrze Ziemi Rybnickiej w dniach od 10.01-31.01.2017.

Aukcja rozpoczyna się w dniu 10 stycznia o godz. 18:00 na portalu Allegro Charytatywni.

Pieniądze zebrane podczas aukcji zostaną przeznaczone na rzecz Oliwii Szymiczek, podopiecznej Fundacji EDF Polska.

Materiał Video