Instruktorzy

Małgorzata Hajduk

Stanowisko: Trener Personalny, Instruktor Fitness

Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Raciborzu o profilu instruktorsko-trenerskim. Od 13 roku życia związana z piłką siatkową. Były sędzia SZPS, były trener siatkówki SK Górnik Radlin. Posiada doświadczenie z przeprowadzania zajęć z gimnastyki korekcyjnej dla dzieci.

Posiada uprawnienia na:

• Trenera Personalnego,
  • Instruktora rekreacji ruchowej – fitness,
  • Instruktora piłki siatkowej.

Lista przedmiotów wyszczególnionych w certyfikacie Trener Personalny:

• Anatomia Funkcjonalna
  • Fizjologia wysiłku
  • Metodyka nauczania ruchu
  • Korekcja wad postawy
  • Medical fitness
  • Trening funkcjonalny
  • Metody treningowe
  • Żywienie i suplementacja
  • Przygotowanie sprawnościowe w różnych dyscyplinach sportowych
  • Trening grupowy
  • Trening osób otyłych
  • Trening osób starszych
  • Trening dzieci i młodzieży
  • Psychologia motywacji
  • Kreacja wizerunku i marketing
  • Przygotowanie motoryczne w dyscyplinach zespołowych
  • Sztuka Coachingu

Jest posiadaczem certyfikatu z prowadzenia zajęć „taśmy i liny” (TRX), posiada wiedzę, umiejętności i doświadczenie w prowadzeniu zajęć TRX, FBW, trening funkcjonalny.

Szymon Smołka

Trener sportów siłowych – ukończony w Centrum Szkoleniowe Strefa Sportu Radosław Słodkiewicz.

Kwalifikacje z zakresu:

• Układanie i prowadzenie treningów siłowych o różnym stopniu zaawansowania.
  • Planowanie i konstruowanie treningów cardio.
  • Układanie planów żywieniowych i suplementacji.
  • Podstawy diety bezmięsniej.
  • Specyfikacja treningu z kobietami w różnym wieku – w tym z kobietami w ciąży.
  • Znajomość zasad szeroko pojętego biznesu treningów personalnych.
  • Stretching, roller – praktyczne zastosowanie podczas treningu z klientami.
  • Kontuzje w sporcie – przyczyny, objawy, profilaktyka.

bogumila-moskwa-fitness-club-fundacja-edf-polska

Bogumiła Moskwa

Z jogą zetknęłam się w trudnym, życiowym momencie. Zafascynowała mnie swoim niesamowitym, kompleksowym oddziaływaniem zarówno na ciało jak i na psychikę. Jestem tegoroczną absolwentką studiów podyplomowych w Górnośląskiej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości im. Karola Goduli w Chorzowie, kierunek: „Joga w profilaktyce i terapii”. Praktykuję od 6 lat, podczas studiów intensywniej, regularnie uczestniczę w warsztatach pogłębionej praktyki i seminariach w celu doskonalenia umiejętności i poszerzania wiedzy. Uczestniczyłam w warsztatach takich nauczycieli jak o. Joe Pereiro, Jaki Nett, Renia Depciuch, Łukasz Przywóski, regularnie uczestniczę w warsztatach Marii Puls. Niezmiennie zachwyca mnie wpływ jogi na moje samopoczucie psychiczne – jest dla mnie narzędziem zmiany, które chętnie wykorzystuję.

dorota-steblok-fitness-club-fundacja-edf-polska

Dorota Steblok

Od 2013 roku oficjalny, licencjonowany instruktor Zumba Fitness, członek organizacji Zumba Instructor Network (ZIN), zrzeszającej instruktorów Zumba na świecie. Prezenterka wielu maratonów i imprez tanecznych w Polsce. Z tańcem związana od najmłodszych lat, była tancerka Małego Teatru Tańca działającego przy RCK, który obejmował elementy techniki klasycznej, jazzowej, charakterystycznej, tańca współczesnego, nowoczesnego i towarzyskiego.

katarzyna-bartoniek-fundacja-edf-polska

Katarzyna Bartoniek

Miłośniczka aktywnego trybu życia. Jako dziecko trenowała żeglarstwo, by następnie zostać trenerem i pasją zarażać najmłodszych. Podobnie wyglądało to z zajęciami fitness, na które sama uczęszczała, by wreszcie spełnić swe marzenie i zostać instruktorką. Uprawnienia zdobyła w szkole Open Mind. Pochwalić się może dwoma certyfikatami: Open Mind Fitness Instruktor oraz Open Mind Aqua Aerobik Instruktor.