„Jedyne takie miejsce” – Audycja Polskiego Radia z Rybnika

W sobotę 16 lutego Polskie Radio Jedynka realizuje audycję z Rybnika! Od jesieni 2016 w PR1 realizowany jest projekt pod nazwą „Jedyne takie miejsce”, który polega na prezentowaniu w sobotnie przedpołudnia i popołudnia najciekawszych miejsc w Polsce. Audycje realizowane są “na żywo” w pasmach od 9.00 do 11.00 oraz ponownie od 14.00 do 15.00. w audycja dziennikarz i jego goście pokazują jak piękna jest Polska. W programie nie brakuje wędrówek ciekawymi szlakami turystycznymi, rozmów z ludźmi, którzy dzielą się ze słuchaczami swoimi pasjami i miłością do miejsca w którym żyją.

Warto włączyć Jedynkę w sobotę o 9 rano, żeby przekonać się jak inspirujący i fascynujący jest nasz kraj, jak bogatą mamy historię i jak wiele można “zobaczyć”, słuchając radia. Tym razem Roman Czejarek – dziennikarza Programu Pierwszego Polskiego Radia (m.in. Lato z Radiem, Cztery pory roku) – rozmawiać będzie z zaproszonymi gośćmi w zaaranżowanym studio radiowym w Fundacji EDF Polska w Rybniku. Będzie okazja aby w trzygodzinnej audycji porozmawiać o naszym mieście i sprawach które tematycznie zasugerował prowadzący, a także o odbywającym się właśnie Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Artystycznej w Rybniku.

Polskie Radio Jedynka w tym roku nie tylko jest patronem medialnym rybnickiego festiwalu, ale także przyznaje nagrodę w postaci zaproszenia utalentowanego laureata do udziału w koncercie w Studiu Muzycznym Teatru Polskiego Radia.

Nie przedstawiamy tematów rozmów tylko zapraszamy do słuchania audycji o Rybniku.

A oto plan audycji i nazwiska zaproszonych gości:

• 9:15 – rozpoczęcie
  • 9:18 – pytanie konkursowe nr 1 – można wygrać 1 podwójne zaproszenie na sobotni koncert OFPA (program – odsyłacz)
  • 9:20 – ROZMOWA 1 gość: Marek Szołtysek – śląski pisarz, dziennikarz, historyk,
  • 9:30 – ROZMOWA 2 goście: Jan Kondrak – autor, kompozytor, wokalista, przewodniczący jury 21. OFPA i Jadwiga Demczuk Bronowska – Dyrektor Artystyczna OFPA
  • 9:40 – ROZMOWA 3 gość: Jerzy Chachuła / Dyrektor Generalny EDF POLSKA Oddział w Rybniku
  • 10:20 – gość: Urszula Kasparek – Przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich z Jankowic
  • 10:23 – pytanie konkursowe nr 2 – – można wygrać 1 podwójne zaproszenie na sobotni koncert OFPA (program – odsyłacz)
  • 10:25 – ROZMOWA 4 goście: zespół Chwila Nieuwagi i Kabaret Młodych Panów
  • 10:40 – ROZMOWA 5 gość: Michał Wojaczek Dyrektor Teatru Ziemi Rybnickiej t
  • 14:20 – ROZMOWA 6 goście: Jan Makowski – Prezes Fundacj EDF Polska i Stanisław Wójtowicz – Dyrektor Festiwalu OFPA
  • 14:30 – ROZMOWA 7 goście: uczestnicy konkursu OFPA – dwóch laureatów