Klub Tańca Towarzyskiego MIX

Klub Tańca Towarzyskiego MIX dla grup tanecznych (7-19 lat) działający przy Fundacji EDF Polska został założony w 2006 r. przez dyplomowanego nauczyciela tańca Artura Szymanowskiego – członka wspierającego Polskie Towarzystwo Taneczne i członka założyciela Polskiego Związku Tańca, którego domeną jest szkolenie dziecięcych, młodzieżowych i dorosłych par tanecznych. Nasze pary startowały w turniejach tańca i zajmowały wysokie lokaty na wielu ogólnopolskich turniejach tańca towarzyskiego. Mix zapraszany jest często na pokazy taneczne w kraju i zagranicą.

Taniec to nie tylko nauka kroków, ale sposób na spędzenie czasu wolnego. Taniec pozwala rozwinąć zdolności artystyczne, ekspresyjne, pokonać nieśmiałość oraz uczy dyscypliny, systematyczności, współpracy w grupie. Zajęcia pomogą każdemu, niezależnie od wieku oczarować na parkiecie na różnorodnych imprezach tanecznych (wesela, bale maturalne, dyskoteki, prywatki). Rozpoczęcie nauki tańca od najmłodszych lat jest znakomitym sposobem kształtowania charakteru, dobrych obyczajów oraz sprawności fizycznej i zgrabnej sylwetki. Systematyczny trening wypracowuje konsekwencję i upór w dążeniu do celu, a przynależność do grupy stwarza możliwość zawiązania nowych przyjaźni, uczy współpracy i pomaga pokonać nieśmiałość.

Szczegóły

• Od 7 do 19 lat, zajęcia grupowe