Konferencja prasowa dotycząca charytatywnej aukcji internetowej

W konferencji prasowej dotyczącej charytatywnej aukcji internetowej na rzecz Oliwii Szymiczek oraz wystawy „WEJDŹ W NASZĄ ARTYSTYCZNĄ PRZESTRZEŃ” organizowanej przez Fundację EDF Polska, która odbyła się 03 stycznia wzięli udział: Jan Makowski – Prezes Zarządu Fundacji EDF Polska, Stanisław Wójtowicz – Członek Zarządu Fundacji EDF Polska, Jadwiga Demczuk-Bronowska – autorka projektu Artystycznie Aktywni 50 Plus, odpowiedzialna za stronę teatralną, Maria Budny-Malczewska – autorka projektu Artystycznie Aktywni 50 Plus, odpowiedzialna za stronę malarską, Danuta Szostakowska – dyrektor Środowiskowego Domu Samopomocy „Cogito Noster”, Ewa Zbroszczyk – wychowawca ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego.

Odwiedzili nas przedstawiciele rybnickich mediów z Rybnik.com.pl, Radio 90, nowiny.pl, Nowiny Tygodnik Regionalny, Telewizja Regionalna TVT. Podczas konferencji przedstawiciele Fundacji EDF Polska przedstawili kolejną charytatywną inicjatywę na rzecz Oliwii Szymiczek, jaką będzie internetowa aukcja obrazów na portalu charytatywni allegro, a która rozpocznie się 10.01 o godz 18:00

O tej samej porze w Teatrze Ziemi Rybnickiej rozpocznie się wystawa „WEJDŹ W NASZĄ ARTYSTYCZNĄ PRZESTRZEŃ”, która podsumowuje dotychczasowe projekty teatralno-malarskie Artystycznie Aktywni 50 Plus, podczas których powstały obrazy będące przedmiotem aukcji.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału zarówno w wystawie, jak i w aukcji!