Ogólnopolska Olimpiada Sportowa Seniorów – YOU WIN 2017

Zakończyła się 3. OGÓLNOPOLSKA OLIMPIADA SPORTOWA SENIORÓW – YOU WIN. Do Fundacji EDF Polska przyjechało ponad 300 seniorów z Rybnika, Gliwic, Tarnowskich Gór, Pszczyny, Żor, Wodzisławia Śląskiego, Cieszyna i Krakowa. Pogoda dopisała, więc bezproblemowo przeprowadzono pod okiem zawodowych sędziów turnieje szachowe, pływackie, nordic walking, tenis stołowy oraz lekkoatletykę.

Na otwarciu Olimpiady, jak i rozdaniu medali obecne były władze Urzędu Miasta Rybnik, Dyrektor Generalny EDF Polska -Oddział Rybnik, oraz Przewodnicząca Rady Seniorów Miasta Rybnik. Wszystkich uroczyście przywitał Jan Makowski Prezes Fundacji EDF Polska, która jest organizatorem Olimpiady.

Najlepszą drużyną z największą ilością złotych medali okazała się drużyna z Rybnika. Gratulujemy serdecznie.

Po części sportowej na stadionie zawodnicy, goście i organizatorzy bawili się na terenach zielonych Fundacji oraz delektowali się pysznymi daniami przygotowanymi przez Catering Śląski Wojciech Ostrzołek oraz przy wyśmienitej muzyce. Do zobaczenia za rok!

Klasyfikacja medalowa

Lp. Miasto Złote medale Srebrne medale Brązowe medale Ogólnie