Pomagam sobie i innym – razem jest nam po drodze – 17 listopada 2016

17 listopada uczestnicy artystycznego projektu organizowanego w Fundacji EDF Polska pt. ,,POMAGAM SOBIE I INNYM – RAZEM JEST NAM PO DRODZE”, według autorstwa Marii Budny-Malczewskiej i Jadwigi Demczuk-Bronowskiej, gościli w Miejskim Domu Pomocy Społecznej w Rybniku.

Dla mieszkańców Miejskiego Domu Pomocy Społecznej i osób uczestniczących w Warsztatach Terapii Zajęciowej Nr. 1 ,,Przystań” grupa ARTYSTYCZNIE AKTYWNI 50 ,,PLUS” z Fundacji EDF z uczestnikami zajęć ze Środowiskowego Domu Samopomocy Cogito Noster, zaprezentowała, przygotowaną wspólnie miniaturę teatralną pt. ,,SPOTKANIE RODZINNE”, Spotkanie inspirowane ,,żywym obrazem z tekstem własnym”, stworzonym przez uczestników projektu na podstawie wybranego obrazu i biografii francuskiego malarza XIX wieku Jean Frédéric Bazille (widzowie zostali też wprowadzeni w wybrane szczegóły życiorysu artysty), zakończyło się wspólnym malowaniem.

Wszystkie prace, które są efektem wspólnych z publicznością działań malarskich, przeznaczone będą na aukcję na cele charytatywne.