Pomóżmy dzisiaj Agacie!

Serdecznie dziękujemy Wam za dotychczasową pomoc dla Agaty Porzuczek, doktor weterynarii i zawodniczki startującej w skokach przez przeszkody. Agata od listopada walczy o życie z powodu wznowy nowotworu.

Dzięki Wam 2 stycznia 2017 roku mogła wyjechać na terapię do Monachium, gdzie lekarze odważnie podjęli się ratowania życia Agaty i już dzisiaj możemy pochwalić się pierwszymi sukcesami. Agata między zabiegami chodzi na spacery!

Potrzebna jest jednak dalsza pomoc finansowa. Koszty leczenia w Monachium Agata Porzuczek musi pokrywać w dużej mierze samodzielnie. Dlatego prosimy Was o jeszcze jedną akcję, żeby to leczenie mogło być kontynuowane.

Z miłości do życia, pomóżmy!

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ NA SUBKONTO FUNDACJI EDF POLSKA O NUMERZE
66 1560 0013 2353 6765 9000 0010
z dopiskiem „Agata Porzuczek” lub „Porzuczek”

Agata w wieku 31 lat zachorowała na nowotwór jajnika. Polscy lekarze nie dawali jej szans. Jednak znalazł się zespół lekarzy w Rotkreuzklinikum w Monachium, gdzie skutecznie przeprowadzono operacje ratujące życie oraz podjęto leczenie (niedostępne w Polsce), które przez wiele miesięcy pomogło skutecznie walczyć z chorobą. To wszystko nie miałoby miejsca, gdyby nie finansowe wsparcie wielu ludzi, nie tylko przyjaciół, ale także środowisk zawodowych i sportowych. Za pośrednictwem Fundacji EDF Polska udało się zebrać kwotę, która zapewniła dalsze leczenie za granicą (nierefundowane przez NFZ). Z wielkim sukcesem Agata wracała do sił. Przez ponad rok była wolna od komórek nowotworowych.

W listopadzie 2016 roku nastąpiła wznowa. Lekarze w Niemczech znowu są gotowi podjąć walkę z chorobą. Oni nie poddają się. My także. Dlatego prosimy Was o pomoc w uzbieraniu funduszy na dalszą możliwość leczenia.

Agata Porzuczek ukończyła Wydział Medycyny Weterynaryjnej we Wrocławiu w 2008 roku a w 2011 obroniła rozprawę doktorską zrealizowaną w Katedrze i Klinice Chirurgii UP we Wrocławiu. Od tego czasu zajmowała się leczeniem koni w całej Małopolsce. Jest osobą o wielkim sercu. W chorobie wspiera innych chorych, którzy walczą o życie.