IV Turniej Tenisa z okazji Dni Rybnika

Zakończył się IV Turniej Tenisa z okazji „Dni Rybnika”, w którym uczestniczyła rekordowa, jak do tej pory, ilość uczestników – 34 osoby. „Bardzo nas cieszy, że tyle osób chce grać na naszych pięknie usytuowanych kortach. – mówi Antoni Krótki, jeden z organizatorów – W przyszłym roku planujemy rozszerzenie turnieju do trzech lub czterech dni, jeżeli znowu będzie takie zainteresowanie turniejem.”

Turniej wygrał typowany od początku turnieju faworyt Waldek Butanowicz z Jastrzębia-Zdroju, tracąc ledwie 13 gemów w 5 meczach. Serdecznie gratulujemy panu Waldemarowi, a także całej czwórce półfinalistów. Dziękujemy wszystkim za udział oraz bardzo dziękujemy panu wiceprezydentowi Rybnika Januszowi Koperowi za oficjalne otwarcie turnieju i wręczenie nagród, a także wielkie podziękowania dla Jana Makowskiego prezesa Fundacji EDF Polska za wizytę na turnieju oraz życzenia, które skierował do uczestników.

Już dziś zapraszamy za rok na V edycję tego największego turnieju w regionie.