Strażacy grają dla Maksia!

Jednym z naszych podopiecznych jest Maksymilian Ciemięga. Maks jest mieszkańcem Jankowic i przyszedł na świat 17 sierpnia 2014 r jako skrajny wcześniak. Był to dopiero 24 tydzień ciąży, ważył więc tylko 730 gram.

Prawie 5 miesięcy spędził w inkubatorze. Zmagał się z dysplazją oskrzelowo-płucną, retinopatią, niewydolnością oddechowo-krążeniową oraz sepsą. Kilkukrotnie przeszedł wylewy krwi do mózgu IV stopnia. Przechodził różne zabiegi: laseroterapię, operację jelit, przetaczanie krwi. Teraz choruje na Dziecięce Porażenie Mózgowe oraz padaczkę, jest też dzieckiem niedowidzącym. Ma bardzo słabe napięcie mięśniowe, dlatego nie potrafi samodzielnie siedzieć ani nawet utrzymać główki.

Wspólnie z rodzicami wierzymy, że dzięki Waszej pomocy uda się zakupić niezbędny sprzęt potrzebny do codziennego funkcjonowania oraz opłacić rehabilitację domową.

Aby pomóc możecie wziąć udział w akcji „Strażacy grają dla Maksa”.

Zapraszamy do zapoznania się z video:

Zapraszamy do odwiedzenia profilu Maksymilian Ciemięga – Pomagam na Facebooku.

Prowadzone są także aukcje charytatywne na portalu Allegro, z których dochód przekazany będzie na leczenie Maksa.

Możesz również pomoc poprzez dobrowolną wpłatę lub przekazanie 1% podatku dla Maksa.