OFPA Rybnik 2017 w TVP 3

Ogólnopolski Festiwal Piosenki Artystycznej OFPA od 21 lat jest miejscem prezentacji najwybitniejszych osiągnięć ruchu muzycznego oraz popularyzacji piosenki literackiej; daje niewyczerpane możliwości konfrontacji poszukiwań twórczych, kompozytorskich i interpretatorskich.

Ideą organizatorów Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Artystycznej jest m.in. promowanie utalentowanych artystów biorących udział w OFPA, a tym samym piosenki artystycznej i idea taka towarzyszyła nam także podczas rozmów z TVP 3 przed rozpoczęciem 21 edycji.

Po raz pierwszy TVP 3 była obecna na wszystkich przesłuchaniach eliminacji regionalnych i relacjonowała na bieżąco wydarzenie w każdym z sześciu miast w których odbywał się konkurs OFPA.

19 lutego na 21. OFPA w Teatrze Ziemi Rybnickiej TVP 3 nagrała materiał podczas Koncertu Laureatów.

TVP, promując festiwal piosenki artystycznej, pokaże kilka razy relację z Koncertu Laureatów 21 edycji festiwalu. Koniecznie trzeba zobaczyć utalentowanych artystów, laureatów 21 edycji festiwalu w Rybniku, o których z pewnością jeszcze nie raz usłyszymy, a być może kariera nietórych z nich rozpoczęła się właśnie w tym roku na OFPA w Rybniku.

Relacja z Koncertu Laureatów 21. OFPA na antenie TVP 3 Katowice emitowana będzie 25 lutego, godz. 10.00 (cz.1) i godz. 19.30 (cz.2) i powtórnie 12 marca, godz. 17.35 (cz.1) oraz 26 marca, godz.17.35 (cz.2).

Koncert Laureatów 21. OFPA powtórzony będzie w terminie późniejszym w TVP Kultura i TVP Rozrywka, oraz w Regionalnych Ośrodkach TVP o czym postaramy się informować na bieżąco.

Program będzie także dostępny na stronie TVP 3 Katowice.

Fundacja PGE Energia Ciepła